'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan'

Pipi Langkous

De weg is het doel

Ik ben onbewust het vak van communicatie ingerold. Na de HAVO wist ik niet welke kant ik op wilde. Audities op de toneelschool in Maastricht en voor de opleiding Creatieve Therapie op de hogeschool in Sittard liepen op niets uit. Volgens mijn vader moest ik voor journalistiek gaan, want schrijven dat kon ik. Bij mijn opleiding aan de Academie voor Journalistiek & Voorlichting (nu Fontys Hogeschool) in Tilburg koos ik voor Voorlichting (nu communicatie). Dat heeft mij geen windeieren gelegd.

Het mooiste dat het mij heeft opgeleverd is de ontmoeting met mijn partner tijdens mijn werk als voorlichter op het projectbureau van de HSL-A16 in Breda. Met het communicatievak legde ik een prachtige basis voor mijn ontwikkeling. Ik leer door te doen en zelfstandig ondernemer worden in 2006 was daarvoor een prachtige stimulans. Ook had en heb ik nog steeds het gevoel dat ik als ondernemer met een duidelijke opdracht het meest effectief kan zijn voor mijn opdrachtgevers.

De vrijheid die ik als ondernemer heb, helpt mij om steeds mijn eigen weg te volgen. Mijn twee jaar in India waren enorm belangrijk voor mijn persoonlijke groei. Sinds het afronden van mijn opleiding in Tilburg heb ik tal van cursussen en opleidingen gevolgd die mij geprikkeld hebben in mijn persoonlijke ontwikkeling. Die hebben mij gemaakt tot waar ik nu sta. Met de ontwikkeling van mijzelf tot professioneel coach geef ik vorm aan mijn behoefte om mensen te helpen verbinden met zichzelf en hun omgeving, zodat ze in hun leven steeds meer betekenisvol kunnen zijn.